Bio

Jawad Es Soufi, geboren en getogen in Rotterdam-Zuid. In het Clara ziekenhuis achter De Kuip om precies te zijn. Je zou kunnen zeggen dat hij een limited edition is, omdat het ziekenhuis inmiddels gesloopt is en plaats heeft gemaakt voor het nieuwe Feyenoord trainingscomplex.Zijn ouders zijn eind jaren 60 naar Nederland geëmigreerd voor een beter bestaan. Jawad is één van de, jawel, zeven kinderen die gezond en gelukkig zijn weg heeft kunnen vinden in de grote stad.

Velen kennen hem als de sfeermaker bij wie je altijd terecht kan voor alle vragen en kwesties. Op de één of andere manier heeft hij altijd wel een antwoord klaarliggen waar je tóch wat aan hebt.

Op zijn 22e is Jawad begonnen met lesgeven. Hij geeft Nederlands op het vmbo in Rotterdam. Dag in dag uit haalt hij ontzettend veel voldoening uit alle lessen die hij verzorgt.

Op zijn achttiende begonnen zijn kriebels eigenlijk al voor het theater. Hij heeft altijd al een one man show willen neerzetten. Na twee jaar actief te zijn geweest in een toneelgroep uit Rotterdam, genaamd The Brothers, besloot hij verder te gaan met de groep De Borrelnootjez. Hij kreeg de ruimte om te experimenteren en originele sketches te maken. Mede dankzij hen heeft Nederland dus kennis kunnen maken met Jawad.

Later besloot hij om zijn one man show idee op te pakken en er keihard aan te werken. Hij heeft een Instagram-account aangemaakt en zo zijn volgers opgebouwd.

Op 20 februari 2020 speelde Jawad zijn debuutshow in Theater Rotterdam, met 850 bezette zitplaatsen was zijn première stijf uitverkocht. Het was een enorm succes en men praatte er veel over. Alle andere shows die erna volgden raakten binnen no time één voor één uitverkocht.

Wegens corona werd een uitverkochte show verdeeld in twee en soms vier speeldagen. Binnen een paar maanden heeft Jawad al voor ruim 5000 toeschouwers zijn debuutshow ‘Deze tijden zijn van Selek’ gespeeld.